Wonen in Almere

Almere als stad bestaat pas sinds 1976. In de afgelopen 40 jaar is Almere gegroeid tot de achtste stad van Nederland met ruim 211.000 inwoners. Almere is qua bevolking een jonge stad: 32% van de inwoners is jonger dan 25 jaar en slechts 11% is ouder dan 65 jaar. Op de dijken na, ligt de stad geheel onder zeeniveau. De gemeente Almere bestaat uit de stadsdelen Almere Stad, Almere Haven, Almere Buiten, Almere Hout en Almere Poort. Plaatsen als Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Lelystad en Zwolle zijn vanuit Almere goed bereikbaar, zowel met eigen als met openbaar vervoer. 

image alt

Dicht bij de natuur

De liefhebber van natuur komt rondom Almere goed aan zijn trekken. De stad en directe omgeving tellen meer dan 10 natuur- en recreatiegebieden, waarvan het Almeerderstrand, de Oostvaardersplassen en de Lepelaarplassen de bekendste zijn. In de stad zelf is Stadslandgoed de Kemphaan een geliefde plek voor een middagje buiten in de natuur.

image alt

Moderne architectuur

Almere staat bekend om zijn moderne architectuur. Vooral in het stadscentrum van Almere zijn veel bijzondere bouwwerken te vinden, zoals de Citadel, La Defense, de bibliotheek en The Wave. Maar ook in andere wijken zijn voorbeelden van moderne architectuur te vinden, zoals bijvoorbeeld in Almere Poort.

Iets vragen? Neem contact op
Ook wonen in Almere? Nieuwbouw Plein 54