Goed voorzien in Plein 54

Wat je ook nodig hebt, het is allemaal in de buurt van Plein 54 te vinden of anders wel in het centrum van Almere. Van winkels tot supermarkt, restaurantjes of recreatiemogelijkheden. Je fietst zo naar het Stedenwijkstrand in 10 á 15 minuten. Of je pakt de trein om je 20 minuten later te vermaken in het levendig hart van Amsterdam.

image alt

Winkelen en horeca

Het winkelcentrum van Almere Muziekwijk is op loopafstand van Plein54, vlak bij het station. Je vindt hier onder andere een Albert Heijn, Gall & Gall, Kruidvat en diverse speciaalzaken. In Almere Stad, op 10 minuten fietsen, kun je uitgebreid winkelen. Onder de ruim 400 winkels zitten grote nationale en internationale merken en gezellige speciaalzaken. Wie even snel wat wil eten, is van harte welkom bij de fast food restaurants en snackbars in de omgeving van station Almere Muziekwijk.

Almere Centrum heeft twee gezellige horecapleinen: De Grote Markt en Restaurantplein Belfort. Met meer dan 80 restaurants, koffiespeciaalzaken, eetcafés en snackbars in het centrum, is er volop keuze. Fastfood, Surinaams, Japans, Grieks, Italiaans, Amerikaans of Mediterraan: het kan allemaal. En wie ’s avonds wil gaan stappen, kan hier terecht bij verschillende gezellige kroegen.

Gezondheidszorg

Een huisarts, tandarts of apotheek: je hoeft er nooit ver voor te lopen, alle belangrijke medische voorzieningen zijn in de buurt gevestigd. Voor specialistische medische zorg kun je terecht in het Flevoziekenhuis, het grootste ziekenhuis van Flevoland.

image alt

Sport

Ben je sportief aangelegd of vind je het gewoon fijn om buiten actief bezig te zijn? Dan heb je in Almere heel veel keus. Van aikido tot zwemmen: vrijwel iedere sport kan in verenigingsverband worden beoefend, zowel binnen in een van de 17 sportzalen, talrijke gymzalen of drie zwembaden, als buiten. Het uitgebreide wandel- en fietspadennetwerk van Almere, de bossen en velden, zijn zeer geschikt voor een ontspannen wandeling, een gezonde fietstocht of een sportieve loop. Op zoek naar meer uitdaging: wat dacht je van wakeboarden, waterskiën of flyboarden? Ook dat kan in Almere.

Cultuur

Het theater van Almere, Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), biedt een uitgebreid programma van muziek, dans, theater, cabaret en toneel. Ook in Theater De Glasbak, Cultureel Centrum De Voetnoot en Cultureel Centrum Corrosia kun je genieten van diverse voorstellingen. Bekend in binnen- en buitenland is Theatergroep Vis à Vis, die Almere als thuisbasis heeft voor de spectaculaire theatervoorstellingen die zij maakt. ’s Avonds naar de film? Kinepolis in Almere Centrum biedt met 8 zalen een uitgebreid programma.

image alt

Recreatie en ontspanning

Wie wil genieten van de natuur gaat ’s avonds even een rondje lopen in het Muzenpark, dat om de hoek ligt. Je kunt natuurlijk ook op de fiets stappen richting het Kromslootpark, Almere Strand of, als je wat verder weg wilt, naar de Oostvaardersplassen. Jaarlijks is Almere het decor voor gezellige festivals, zoals het Terrassenfestival in april, het Bevrijdingsfestival in mei, Strandfestival ZAND in augustus en het Almere Haven Festival in september. Kortom: voor ieder wat wils.

Onderwijs

Voor wie kleine kinderen heeft, biedt Muziekwijk met acht basisscholen veel keus op fietsafstand van Plein54. In totaal telt Almere 19 scholen voor middelbaar onderwijs, waarvan vier in de omgeving van Plein54. Het ROC van Flevoland en Aeres MBO Almere bieden tal van middelbaar beroepsopleidingen. Hoger Beroepsonderwijs wordt aangeboden door Windesheim en Aeres Hogeschool Almere.

Meer weten over Plein 54? Veel gesteld vragen
Hoe wil je wonen? Aanbod Plein 54