Update transformatie 48 appartementen Plein 54

21 december '21

Op elke bouw is het belangrijk dat de verschillende werkzaamheden goed op elkaar afgestemd worden en in de juiste volgorde uitgevoerd, zeg maar dat “het treintje gaat lopen”. Een transformatie is geen uitzondering op die regel. Op dit werk werken wij van boven naar beneden. Onderstaande foto’s zijn op elke verdieping vanaf hetzelfde punt genomen en laten de werkvolgorde mooi zien. 

3e verdieping

De wanden en de meterkasten zijn gereed. Elke woning krijgt 2 meterkasten, 1 warme meterkast voor de stadsverwarming en 1 koude meterkast voor elektra, kabel en telefoon. Per Onder het bouwkundige plafond is een geïsoleerd luchtkanaal geplaatst.

2e verdieping

De brand- en geluidwerende wand tussen de gang en de woningen is gereed. De meterkasten zijn nog niet geplaatst maar de WTW-unit die in de meterkast boven de warmtewisselaar van de stadsverwarming komt is al wel geplaatst. Onder het bouwkundige plafond komen op deze verdieping de hoofdleidingen van de stadsverwarming.

1e verdieping

De metal stud profielen van de wand tussen gang en woning zijn geplaatst en de installateur is bezig met het aanbrengen van de installatie die in de wand moet komen. Onder het bouwkundige plafond is een geïsoleerd luchtkanaal geplaatst.

Begane grond

Op de begane grond op de bestaande cementdekvloer zijn sleuven gefreesd voor het installatiewerk en weer dichtgestort. De wandenbouwer heeft de eerste metal stud profielen voor de wand tussen woning en gang geplaatst en het eerste voordeurkozijn staat klaar om ingebouwd te worden. Onder het bouwkundige plafond is een kabelgoot geplaatst voor de nutsaansluiting van elektra, kabel en telefoon. 

 

In de woning

Deze foto is genomen in een van de woningen op de 3e verdieping. Deze woningen zijn vrijwel gereed voor de oplevering maar het wachten is nog op de nutsaansluiting. Op 2e en de 1e verdieping zijn de stukadoor en de tegelzetter nog volop bezig om de woningen af te werken. Op de begane grond moeten eerst de wanden nog geplaatst
worden.

1
1

Dakterras

Op het dak is een dakterras geplaatst. Dit dakterras is voor algemeen gebruik.

Gevel

Aan de gevel zijn ook verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Op de 3e verdieping zijn balkons aan de gevel bevestigd. Voor een aantal ramen zijn sierkaders geplaatst, aan de spoorzijde zijn deze kaders voorzien van geluidwerende beglazing. Verder zijn er onder de ramen plantenbakken opgehangen.

1
4

Entree

Voor de entree is een portaal geplaatst met de naam van het project. Dit portaal is niet constructief maar alleen voor de sier. Links op de foto is men nog bezig met het ophangen van de laatste plantenbakken. Achter de plantenbakken zijn kasten geplaatst voor vleermuizen. 

Blijf op de hoogte Het laatste nieuws
Vragen? Neem contact op